De adembenemende schoonheid van cultivéparels maken deze schatten van de zee tot de mooiste juwelen die Moeder Natuur ons schenkt! Niet verwonderlijk dat parels vandaag de dag een onmisbaar onderdeel zijn van elke kledinggarderobe. De vele kleuren, van zacht wit tot oranjeroze en van bijna zwart tot groen, zijn namelijk bijzonder modieus.

Parelcultuur
Parels worden gekweekt, oftewel ‘gecultiveerd’, in pareloesterkwekerijen in onder andere China, Japan en Frans-Polynesië. Een bolletjes van schelp of parelmoer wordt samen met een stukje oesterweefsel in het lichaam van de oester gebracht. Om deze indringer te verdrijven, vormt de oester er een laagje parelmoer omheen. Na ongeveer twee jaar kan uit de oester een parel worden geoogst. Een zoetwaterparel maakt zelfs meerdere parels tegelijk.

Koninklijke allure
Gravinnen, koninginnen en prinsessen lieten parels op hun kleding monteren en in hun kronen zetten en zetten daarmee de trend. Later durfde Coco Chanel het aan om colliers van natuurlijke parels te combineren met imitatie

colliers voor een modieuze, volumineuze look. En ook in het huidige modebeeld zijn parels graag geziene juwelen. De vele kleuren parels die de natuur voortbrengt, witte en gouden Zuidzeeparels, donkere Tahitiparels, de klassieke Akoyaparel en zoetwaterparels die variëren van zacht- en zalmroze tot crème, geel en zelfs groen, zorgen voor een enorm scala aan mogelijkheden. Parels zijn niet alleen geschikt voor colliers en armbanden. In een ring of in een paar oorsieraden komt de individuele schoonheid van de parel zeker zo goed tot haar recht.